מאמרים ומידע נוסף

אסף לפלר משרד עורך דין ונוטריון

סכום הפיצוי שייקבע מורכב ממספר רכיבים: ראשית מאחוזי הנכות שנקבעו לנפגע, גילו, שכרו, עיסוקו, הפסדים אשר נגרמו לו בפועל וחישוב של הוצאות ואבדן שכר עתידיים אשר נעשה לפי הנתונים הידועים לנו היום.

רכיבי הפיצוי מכונים "ראשי נזק"

כאב וסבל / פיצוי עבור נזק שאינו נזק ממון

הסכום מחושב בהתאם לתקנות, לפי שעור הנכות, גיל הנפגע, מספר ימי אשפוז.

הסכום המקסימאלי אותו ניתן לקבל בגין רכיב זה הוא בגבולות 180,000 ₪, הסכום מתעדכן בהתאם למדד מידי חודש.

במקרים בהם הנפגע לא אושפז וגם לא נותרה לו נכות צמיתה, רשאי בית המשפט לפסוק לנפגע פיצוי עד לסכום של 10% מהפיצוי המקסימאלי, כלומר בגבולות 18,000 ₪, בהתאם לסוג הפגיעה, חומרתה, משך הטיפול וגילו של הנפגע.

הפסד השתכרות בעבר

זהו פיצוי עבור הפסדי השכר של הנפגע, בגין היעדרות מהעבודה, פדיון ימי חופשה או מחלה כתוצאה מהתאונה.

הפסד של הפרשות לקופות גמל, קרנות פנסיה ויוצ"ב ככל שקיימים.

אבדן כושר השתכרות בעתיד

בראש נזק זה ישולם הפיצוי לנפגע עבור אבדן השתכרות עתידי, בהתחשב בכך שהנפגע לא יוכל הנפגע לעבוד או ששכרו צפוי להיפגע כתוצאה ממגבלתו.

החישוב בראש נזק זה נגזר ממספר משתנים הרלוונטיים לכל נפגע בהם:

  • סוג ודרגת נכותו התפקודית של הנפגע
  • מקצועו של הנפגע
  • הכנסתו בפועל של הנפגע לפני התאונה
  • גיל הנפגע
  • פוטנציאל הכנסתו העתידי
  • השכלתו של הנפגע.
  • חישוב הפיצוי, יכול להתבצע במספר דרכים שונות, הדרך בה עושים שימוש לרוב היא מכפלה של אחוז הנכות התפקודית X גובה ההכנסה החודשית של הניזוק X מספר החודשים, שנותרו לניזוק עד הגעתו לגיל פרישה (לאחר ביצוע היוון מתאים).

    יש להדגיש כי לא תמיד קיימת התאמה בין גובה הנכות הרפואית לגובה הנכות התפקודית. כלומר, אחוז הנכות הרפואית בגין פגיעה באצבע של פסנתרן ושל כדורגלן תהיה זהה, אולם ברור כי הפגיעה התפקודית של פסנתרן תהיה גבוהה יותר.

    בחישוב ראש הנזק של אבדן כשר השתכרות לעתיד של נפגעי תאונות דרכים, מעבר להגבלת הפיצוי בראש הנזק של כאב וסבל, חלה גם הגבלה בראש נזק של אבדן כשר השתכרות.

    ההגבלה ברכיב נזק זה היא הגבלת תקרת שכרו של הנפגע עד לשילוש השכר הממוצע במשק. כלומר נפגע שמשתכר בשכר גבוה פי שלוש מהשכר הממוצע במשק, חישוב שכרו ברכיב נזק זה יבוצע כאילו השתכר את הסכום השווה לשילוש השכר הממוצע.

    במילים אחרות, במידה ונפגע השתכר לפני התאונה בשכר חודשי של 100,000 ₪, ואילו השכר הממוצע במשק עומד על סך של 7,000 ₪. הרי ששכרו של אותו נפגע ייחשב כאילו היה 21,000 ₪ בלבד, על אף שבפועל השתכר בשכר גובה באופן משמעותי מהסך של 21,000 ₪.

    הגבלה זו יסודה גם ברציונל הכלכלי של תחימת גובה הפיצוי מחד ומאידך, תשלום לכל נפגע בתאונת דרכים ללא קשר לשאלה מי אשם בתאונה. הגבלה זו אינה קיימת בתביעות נזיקין שאינן תאונות דרכים.

    הפסד פנסיה ותנאים סוציאליים

    לנפגע שנגרמו לו הפסדי השתכרות בעבר וגם בעתיד, סביר להניח שגם נגרמו וייגרמו לו הפסדי פנסה ותנאים סוציאליים.

    התנאים הסוציאליים הם נגזרת מגובה השכר, כך שאם השכר נפגע הרי שגם ההפרשות הסוציאליות נפגעות, לפיכך נדרש ראש נזק של הפסד פנסיה ותנאים סוציאליים.

    הוצאות רפואיות

    ראש נזק זה כולל את ההוצאות שנאלץ נפגע להוציא וייאלץ להוציא בעתיד עבור רכישת תרופות, טיפולים, תשלומים ששולמו לקופת החולים לצורך ביקורי רופאים, יובהר כי רכיב נזק זה נועד לפצות עבור רכישת תרופות ועזרים רפואיים שאינם נכללים בסל הבריאות, דהיינו שאינם במימון קופת החולים באמצעותה מבוטח הנפגע.

    עזרת הזולת

    ראש נזק זה כולל הוצאות שנאלץ וייאלץ להוציא הנפגע, על מנת לקיים אורח חיים כפי שקיים לפני התאונה. לדוגמא,תשלומים לעוזרת משק בית, מטפל סיעודי המסייע ברחיצה הלבשה וכיוצ"ב.

    הוצאות ניידות

    ראש נזק זה נועד למקרים קשים בהם נותר הנפגע נכה באורח המחייב אותו לבצע התאמות שונות ברכב כדי שיוכל להמשיך לנהוג או לחילופין ייאלץ לעשות שימוש מוגבר בתחבורה ציבורית.

    הוצאות להתאמת דיור

    גם רכיב נזק זה נועד למקרים קשים בהם אדם אשר נפגע באורח קשה, ונותר מרותק לכיסא גלגלים, במקרה כזה ייאלץ הנפגע לעשות שינויי רבים במקום מגוריו, ולעיתים לעבור דירה במידה והוא התגורר לפני התאונה בבניין ללא מעלית או ללא נגישות מתאימה למעבר של כיסא גלגלים.

    הוצאות משפט

    רכיב נזק כולל הוצאות שנאלץ הנפגע להוציא לצורך ניהול משפטו, כגון אגרות בית משפט, שכר טרחת עדים, שכר טרחת עורך דין והוצאות נוספות.

    סוף דבר

    כפי שניתן לראות, ניהול התביעה מול חברת הביטוח הנו הליך מורכב, ורק עורך הדין הבקיא בניני הנזיקין ובעל ניסיון בייצוג נפגעי תאונות דרכים, יוכל לסייע לכם ממש את מלוא הזכויות המגיעות לכם על פי דין.

    צרו עמנו קשר

    שם:*
    Please type your full name.

    כתובת מייל:*
    Invalid email address.

    מס׳ טלפון:*
    Invalid email address.

    הודעה:*
    Invalid Input

    פרטי המשרד

    ב.ס.ר סיטי, מגדל I קומה 18 
    דרך יצחק רבין 2, פתח תקווה
    ת.ד 11103 פתח תקווה 4934829
    כניסה לחניון
    מרחוב תוצרת הארץ 3 פתח תקווה

    03-6090983
    03-6090984

    assaf@lefler.co.il

     

     

     

    מפת הגעה

    חדשות

    לתיאום פגישת ייעוץ ללא תשלום התקשרו עכשיו 03-6090983 צרו קשר